Våren är här och kroppen spritter av lust!

Här får du ett startkit för att få fart på kroppen på 28 dagar och som gör din kropp redo för en härlig sommar. Lägg 35 minuter på träning enligt mitt schema plus lite styrsel på kosten så gör du underverk för din hälsa på bara 28 dagar, inget gym, inga redskap.
Varje dag så kör vi enligt följande:
En uppfriskande promenad i snabbt tempo på 20 minuter och sedan letar vi upp en backe eller trappa på 20-30 meter. I ditt tempo men lite extra så kör vi 5-10 ggr upp och ner för denna backe, perfekt för din förbränning under hela dagen. När vi sedan är tillbaks hemma så skall vi köra squats (se instruktion).
Utförande Squat

  1. Stå något bredare än axelbrett med rak rygg och god spänning i bålen.
  2. Böj dig ned med mot golvet, med bibehållen hållning och bålspänning och utan att knäna faller inåt, tills dess att låren är parallellt med golvet.
  3. Res dig rakt upp.

Det är viktigt att vi följer instruktionerna så vi gör rätt och inte skadar oss.
 
Denna komplexa övning gör hela skillnaden:
1/ Denna övning bygger muskler i hela kroppen.
2/ Denna övning förbättrar rörligheten och balansen.
3/ Det är stora muskler som involveras och för varje kilo du bygger så bränner du 100-150 kalorier per dag, 3-4 kilo extra muskler gör av med 500 kalorier per dag.
4/ Förbättrar kommunikationen mellan hjärna och muskler som förebygger fallolyckor, så detta är mycket viktigare än att äta kalcium eller mediciner mot benskörhet.
5/ För alla som redan tränar så är detta en viktig övning som förebygger skador, genom att man blir stabilare i höfter och fotleder.
6/ En viktig basövning för alla motionärer som elit genom att man hoppar högre och springer fortare.
7/ Få övningar är så kompletta som benböj i och med att man kopplar in stora muskler som rumpa och ben men också mage och rygg. Denna komplexitet gör att dessa muskler reglerar omsättningen av socker och fett och förbättrar insulinkänsligheten och motverkar diabetes och kärlsjukdom.
8/ Motverkar tarmproblem och förstoppning. Övningen hjälper tarmen att leverera näring till alla vävnader och organ, så en ”superövning” för att sköta magen.
 
Sedan var det kosten också i 28 dagar.
Så vad ska man äta:
Frukost: En drink på avokado, chiafrön, cocosmjölk, spenat, salt o peppar och 2 ekologiska ägg.
Lunch: Linser, ris broccoli, blomkål, rödkål, tomat, chili och kyckling eller fisk.
Mellanmål: Lite fetyoghurt och valnötter.
Middag: Som lunch med alternativ nötfärs eller falafelbiffar.
Du kan även gasa lite extra efter 28 dagar och lägga in periodisk fasta med systemet 16/8 eller 5/2, vilket som passar dig bäst. Läs mer om detta i tidigare inlägg.
Kom igen nu och möt våren med lust!
Mats Petersson