Mer sex åt folket!

Kraft och lust både på jobbet och hemma är ingen given parameter i livet om man känner sig låg i energi och stressen väller över i hela tillvaron.
Att vara sugen på sex är tätt sammanknippat med att vara sugen på livet i stort, att vara sugen på nya utmaningar i jobbet. Ibland så händer det saker i livet som gör att man tappar sugen lite grand och nöjer sig med närhet och kramar men det ger fortfarande en hormonell respons i kroppen som är välgörande. Det finns studier som påvisar att det hormonella spelet mellan man och kvinna är så finurligt att när kvinnan blir gravid så sjunker också mannens testosteron för att han inte skall gå till någon annan mer mottaglig.
Men stress i dess negativa form är nog den mest förstörande faktor för lust om vi bortser från mediciner. Stress i form av en lustfylld utmaning är bara triggande för sexlusten.
Positiva effekter med bra sex:
1/ Signifikant högre nivåer av immunglobulin IGA som står först i kön att motverka sjukdom. De som har sex 1-2 ggr per vecka har färre sjukdagar!
2/ Att ha sex regelbundet skapar balans mellan östrogen och testosteron, vilket är ett grundfundament för bra hjärta och kärl.
3/ Sex och då speciellt samlag är direkt korrelerat till bättre stresstålighet och lägre blodtryck.
4/ Sex är som vilken aktivitet som helst, bra för din muskelstyrka och kondition. Du förbränner dessutom kalorier varje minut du håller på, vilket kan kompensera för det eventuella intag man kanske gjort innan man kommer till sexet. Man skall därmed inte förringa snabbisen som ger samma hormonella påslag men mindre förbränning.
5/ Endorfin och oxytocin som utsöndras vid sex är smärtlindrande, så många former av smärta kan lindras med sex. Kanske dags att omvärdera huvudvärken som indikator till att inte ha sex utan tvärtom.
6/ Forskning påvisar att män som har sex eller masturberar flera gånger i veckan har påtagligt lägre risk för att utveckla prostata cancer.
7/ Efter sex utsöndras relaxhormonet prolactin, vilket skapar bättre sömn, samtidigt så ger orgasm utsöndring av oxytocin som också skapar god sömn och återhämtning.
8/ Regelbundet sex skapar en mycket bättre förmåga att utstå stressiga situationer.
9/ Sex ger ökad libido vilket betyder lust helt enkelt, det ger mer vaginal smörjning, högre blodgenomströmning och bättre elasticitet och det skapar mental påverkan och det blir skönare och detta skapar förstås ännu mer lust, bra va!
10/ Kvinnor som har sex ofta tränar också sitt bäcken och därmed sin urinblåsa vilket motverkar inkontinens.
11/ Sex påverkar relationen så att den stärker sig själv över tid.
Vad kan du göra för din kropp för att stärka ditt sexliv?

 • Bra sömn
 • Ät enligt mina tidigare direktiv, organiskt och inte halvfabrikat
 • Ta 4000 IE D-vitamin/dag
 • Amminosyran L-arginin ger ökad fart i blodkärl och hög ”kåtfaktor”. Finns en produkt som heter Argi+
 • Träna högintensiv intervall med vikter 20-30 minuter 3 ggr per vecka
 • Ät ett B-vitaminkomplex
 • Ta bort socker så mycket det går
 • Alkohol upp till 0,4 promille har positiv effekt men allt över detta negativt,
  2 glas vin
 • Ät probiotika i form av syrade grönsaker eller laktobaciller
  Denna gång verkligen i hälsans tjänst, Mats