Hittar du inte formen trots otaliga försök så kommer lösningen här!

Jag skall försöka förklara hur det skall gå till om vi verkligen går på djupet med problemet. Vissa saker är lite ”nördigt” även för mig men du kan plocka delar av det och du som verkligen fightas med stress och övervikt och kanske lite frustration skall ta det hela vägen för det blir ett nytt liv när kroppen ändrat riktning.
 
 
Vi skall ta det i några olika block med inriktning på muskler, förbränning, tarmfunktion och hormoner.
 
 
Genom att ändra kosten i några olika steg så förändras metabolismen så att du inte behöver äta mer än 3 gånger per dag. Att ständigt fylla på med mellanmål och snacks gynnar bara industrin och fettinlagringen.
 
 
Förbränning
 
När man måste ha någonting att tugga på var och varannan timme så kommer inte blodsockret ner tillräckligt för att insulinet skall slå av och då hindras fettförbränningen konstant och cellerna står hela tiden öppna för ny fettinlagring.
Istället skall du vänja kroppen av med enkla kolhydrater som socker, vetemjöl och fruktos som är processad, vilket förekommer som sirap i halvfabrikat.
När sedan kroppen anpassat sig till det nya så kommer den inte att reagera när du får en smörgås eller någon efterrätt, men det tar 3-6 månader. De första 28 dagarna så avstår man även från vanlig frukt för att vänja kroppen.
 
Muskler
Musklerna måste tränas i att välja fett som bränsle och då krävs att du varvar promenader med belastningsträning och intervaller. Kroppen som motstånd och armhävningar, ben böj, backträning, burpees och plankan. Då kopplar kroppen på nya fibrer som använder större andel fett till förbränningen, samtidigt som man vänjer av kroppen med att vilja ha socker. Kör 2 promenader plus 2 muskel/intervall pass per vecka så blir kroppen lycklig.
 
Tarmfunktion
Tarmen behöver lugn och ro för att sköta optimal förbränning, så avstå från gluten och framför allt vete. Begränsa intaget av pastöriserade produkter till fetyoghurt och lite mjölk i kaffet. Ät mjölksyrabakterier eller tillskott av probiotika, det gynnar din fettförbränning och balanserar immunförsvaret. Jaga bort processad fruktos, alltså inga halvfabrikat. Hjälp tarmen på traven med 1 dl Aloe Vera per dag, det gör susen.
 
Så vad ska man äta:
Frukost: en drink på avokado, chiafrön, cocosmjölk, spenat, salt o peppar och 2 ekologiska ägg.
Lunch: Linser, ris broccoli, blomkål, rödkål, tomat, chili och kyckling eller fisk.
Mellanmål: Lite fetyoghurt och valnötter.
Middag: Som lunch med alternativ nötfärs eller falafelbiffar.
Du kan även gasa lite extra efter 28 dagar och lägga in periodisk fasta med systemet 16/8 eller 5/2, vilket som passar dig. Läs mer om detta i tidigare inlägg.
 
Sömn:
Se till att sova 7 timmar för där reparerar kroppen, den bygger upp lagren, den rensar och den förnyar celler och hormoner. Är din svaghet på detta område så går du tillbaks till inlägg för 2 veckor sedan där jag pratar om sömntips.
Vill du gå hela vägen och verkligen rena systemet:
Mat som du stoppar i dig som behandlats med antibiotika förstör bakteriefloran och kommer obönhörligen att göra dig fet. Här kan man ju vara ultranoggrann eller ta en medelväg när man väljer ekologiskt eller mat producerat i vissa länder som USA och Argentina.
Hormonstörande ämnen som används vid besprutning av grönsaker, soja och inte minst kaffe. Välj närproducerat eller när det gäller kaffe så väljer vi ekologiskt.
Sötningsmedel i alla former avstår du från tills du har vant kroppen vid ett nytt sätt och sedan kommer det att ge sig själv att du inte vill ha, men det gör inget om du tar något emellanåt för att du känner för det, det fixar kroppen.
Avstå från all enkel snabbmat generellt, gör allt från riktig råvara så undviker du fällor med socker, sötningsmedel, smakförstärkare och hormonstörande ingredienser.
 
Till sist:
Ta detta i 3 stycken 28 dagarsperioder så kommer din kropp att slå frivolter och efter
3-6 månader så har du en ny kropp och knopp för inte att förringa så kommer din mentala kapacitet att förbättras.
 
 
Er rådgivare i hälsa
Mats Petersson