Antibiotika är på väg att bli en farsot!

Antibiotika användandet är på väg att bli en riktigt stor hälsorisk för oss i hela världen.
Det dödar fler människor per år än emfysem, hiv, Parkinson och självmord tillsammans pga. den oerhörda tillväxt av resistenta bakteriestammar som växer till i spåren av antibiotika användandet. Nu är det i ärlighetens namn inte bara vårdens fel utan även produktion inom djurhållning och jordbruk där användandet har ökat dramatiskt.
Nya så kallade super-bakterier har upptakts i spåren efter penicillinbruk och dessa växer i huvudsak till i tarmsystemet på både människor och djur, därav mina tidigare inlägg om att magen måste må bra för att kroppen skall fungera.
Om ni läste mitt inlägg om probiotika så förstår hur det hänger ihop, pro betyder för och anti betyder emot. Probiotika betyder för liv och antibiotika följaktligen mot liv.
Nu har denna upptäckt med antibiotika varit bra under 100 år för att motverka effekterna av bakteriesjukdom men det har används så mycket i förebyggande syfte att både människor och djur skapat starkare bakteriestammar som inte antibiotika rår på, och detta ställer till det för oss.
Vad är då lösningen på detta problem?
Givetvis så skall kroppen få möjlighet att skapa bakteriebalans i tarmen själv med att äta rätt kost och väldigt viktigt blir då probiotika antingen som grönsaker eller tillskott.
När sedan det sitter läkare i TV och säger att det inte behövs speciell kost eller kosttillskott så blir ju givet problemet än större.
Massor med studier visar på behovet av D-vitamin upp till 4000IE per dag, och som hjälper kroppen att bilda glutathion, som är mästerlig på att hålla immunförsvaret på topp. Immunförsvaret finns i stor utsträckning i din tarm där glutathionet har stor inverkan.
Om vi hjälps åt:
– Mindre stress, sluta röka.
– Att vårdgivare jobbar för att hitta alternativa vägar att möta infektioner.
–  Ät probiotika som tillskott eller mjölksyrade grönsaker.
–  Ta extra D-vitamin under vintern.
–  Undvik antibakteriella medel i hemmet såsom munskölj, handsprit, rengöringsmedel med starkt antibakteriell verkan. De enda som överlever är de starkaste och farligaste bakterierna.
–  Tvätta händerna med varmt vatten och tvål, ofta.
–  Försiktighet i köket med att blanda råvaror, grönsaker för sig och kött för sig. Tvätta skärbrädor noga med varmt vatten och tvållösningar.
–  Köp närodlat om möjligt, ju längre bort varan kommer ifrån desto mer besprutad är produkten. Kan vi dessutom handla organiskt så blir det ju ännu bättre, jag köpte kött till nyår från en lokal gård i Västmanland och så mycket bättre det smakade. Ju mer vi gynnar dessa desto bättre blir också priset på längre sikt.
Jag vill gärna tro att om vi handlar svenskt så är det mindre med gifter i produktion, men det kanske bara är i min tro.
En sak är säker, sköt om din mage.
 
Nästa inlägg skall bli lite roligare, om choklad.
 
I hälsans tjänst
Mats